ADHD 101 med Lotta och Emma Frans

Lyssna på senaste avsnittet av A-Kursen där Lotta gästar Emma Frans och pratar ADHD. Lyssna här!

Vill du lyssnar mer, Lyssna på avsnitt 2, Överkursen.

Antalet personer som får diagnosen ADHD och behöver medicin för att hantera skolgång och arbetsliv ökar stadigt. Samtidigt framhäver medierna ofta fördelarna med en ADHD-diagnos. Men är ADHD verkligen en extraordinär förmåga, och bör vi överväga förändringar i skolsystemet innan vi diagnostiserar så många barn? Emma Frans har diskuterat detta med Lotta Borg Skoglund, överläkare och docent i psykiatri vid Uppsala universitet. Samtidigt har Clara Wallin undersökt den kontroversiella debatten kring diagnosen DAMP.

Har du eller tror du att du har ADHD? Testa Letterlife, en verktygslåda för flickor och kvinnor med ADHD. Signa upp nedan för att få en inbjudan till vår app!

Senaste
  • Media

ADHD och Hormoner Podcast med Kate Moryoussef och Lotta

Lotta och Kate pratar om ADHD, Hormoner och hur man skapar en större självkänsla kring sina livsstilsval! För över två decennier sedan hade hon en livsinsikt: att försumma hennes mående skulle leda till problem. Hon var fast i den ytliga världen av konsument-PR, upptäckte hon att försummelse av sömn, kost och gränser gjorde att hon […]

  • Blogg

ADHD Mediciner – Nytta eller risk? Forskning eller myter?

Har du precis fått en ADHD-diagnos och står inför att kanske prova medicin? Eller har du ett barn med ADHD och saknar svaren du behöver för att våga testa läkemedelsbehandling? Du är inte ensam! Mediciner, oavsett om det riktar sig till barn eller vuxna kan väcka en mängd känslor och frågor. Speciellt när det ju […]

  • Media

ADHD Medicinering med Lotta och David

Lyssna på senaste avsnittet av David och Bo pratar pedagogik där Lotta intervjuas om ADHD Medicinering.